Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (rad 2405 av /customers/d/9/e/nkglas.se/httpd.www/includes/menu.inc).

INRAMNINGAR

En konstinramare ramar in konst på papper – såsom grafiska blad, akvareller, pasteller, affischer – oljemålningar, fotografier, textilier, speglar samt olika typer av objekt/föremål.

En inramning kan göras på många sätt, men för att göra den på rätt sätt fordras kunskap, rätt material, känsla och erfarenhet. Val av ram och passepartout är i första hand kundens, men en konstinramare kan ge värdefulla råd när det gäller färg, form och design.

Konstinramare som arbetar fackmannamässigt med inramningar använder alltid ramlist, kartong, papp, glas och övriga ingående komponenter av högsta kvalitet. Vidare har en konstinramare mycket goda kunskaper om olika typer av konsttekniker för att rama in konst på ett korrekt sätt så att den bevaras över tid. Konstinramare har också ett nära samarbete med konservatorer och konstnärer och finns själv inte sällan på ett glasmästeri eller på ett inramningsföretag.

Förstör inte konsten!
Innan 1980-talet användes i allmänhet inte syrafri kartong och säkra tecken på att så är fallet är att passepartouten har gulnat och fått en mörk snittyta eller att det har uppstått bruna fläckar och missfärgningar på den inramade bilden. Det är då hög tid att vända sig till en konstinramare för att hindra att den inramade konsten förstörs ytterligare.